tananyagfejlesztés

Rapid e-learning tananyagfejlesztés

magyar

A gyorsan elkészített tananyagok esetében felmerül a kérdés, hogy mennyire lehetnek színvonalasak, érdekesek és nem utolsósorban hatékonyak az elkészült munkáink. Abban egyet kell értenünk, hogy nem a tananyagszerkesztő szoftveren múlik a tananyag színvonala. Drágább, több funkcióval bíró szoftverrel is össze lehet állítani unalmas tananyagot, ugyanakkor olcsóbb, egyszerűbb programmal is lehet igényes magas minőségű munkát készíteni.

E-learning tananyagok az Eduweb munkáiból

magyar

Az Eduweb Multimédia Zrt. 2000 óta foglalkozik a felnőttképzés területén tananyagfejlesztéssel és komplex oktatási megoldások bevezetésével. A cég indulásától kezdve úttörő szerepet vállal az információ és kommunikációs technológiára épülő innovatív és korszerű oktatási módszerek (e-learning, blended learning) elterjesztésében. A megtekinthető tananyagok, videók közül megtalálhatóak közlekedésbiztonsággal, vállalati költözéssel, Web 2.0-vel kapcsolatos tananyagok, ismertetők.

Ilias - előnyök és hátrányok

magyar

Minden oktatási keretrendszernek megvan a maga gyengesége, nincs ez másképp az Ilias esetében sem. A program kompaktsága, stabilitása, ingyenessége és nyílt forráskódja mind-mind a pozitív oldalt erősítik, azonban a hátrányok egy része ebből adódhat. Az Iliasnak nem a legerősebb oldala a plugin-ekkel való ellátottság. A program oldalán sok olyan kiegészítővel találkozhatunk, ami a tudásmegosztást és a virtuális térben való közös munkát segítik.

E-learning tippek - nyersanyagok rendszerezése

magyar

Egy-egy e-learning tananyag elkészítésekor jelentős mennyiségű felhasználandó nyersanyagot kell gyűjtenünk. A felhalmozott nyersanyag áttekinthetősége és követhetősége miatt már az elején ki kell alakítanunk a megfelelő tárolási struktúrát. Érdemes az összes forrásanyagot egy helyen tárolni, logikusan kialakított rendszerben, elnevezésekkel, verziószámmal. A szövegeket, melyeken többen is dolgozunk érdemes olyan helyre tenni, ahonnan bárki bármikor elérheti. Használjuk a Google Drive-ot vagy a Dropboxot.

Képszerkesztés

magyar

"Már többször írtunk olyan szoftverekről, amelyek segítségünkre lehetnek, ha képet szeretnénk szerkeszteni, ilyen volt például a PowerPoint, vagy a Snagit. Ezúttal az online képszerkesztés lehetőségeit mutatjuk meg. Az online képszerkesztők egy része regisztrációhoz kötött, néhány esetben link segítségével kell megadni a szerkeszteni kívánt fájl, más esetben pedig saját számítógépünkről tölthetjük fel azokat.

Kiváló e-learning tartalom

magyar

A legtöbben azt gondolhatnánk, hogy számos témát az e-learninggel nem lehet megtanítani. A következő tartalom ezt a tévhitet cáfolja meg. Ezúttal egy magyar e-learning tananyagról van szó, a pálinkafőzésről. Az anyag már a főzés előtti szakaszt is hosszabban taglalja, bemutatva az erjesztéshez szükséges alapfeltételeket is.

Subscribe to RSS - tananyagfejlesztés