IT

Moodle konferencia 2013

magyar

Az utóbbi években a nyilvános tananyagok és képzések jelentősége világszerte növekedett. Az Óbudai Egyetemen kerül megrendezésre a hazai eLearning hagyományos konferenciája a MoodleMoot. Az elmúlt években a Moodle Magyarország leggyakrabban alkalmazott eLearning keretrendszerévé vált. Sokoldalú integrációs lehetőségei, gazdag eszközkészlete, valamint a korszerű pedagógiai módszerek támogatása megerősítette a felsőoktatásban betöltött helyét és egyre nagyobb érdeklődést vált ki a közoktatás valamint a vállalati szektor részéről is.

A költség a legfontosabb szempont a vállalati informatikai rendszer kialakításánál

magyar

Egy nemzetközi felmérésből kiderül, hogy a kisvállalkozások az informatikai rendszereik kialakításánál a költségekre figylenek leginkább - a magyarok 60%-a tartja ezt különösen fontos kérdésnek. A hazai felmérés 200kkv-t érintett. A kisvállalatok 24%-a bízik abban, hogy pénzügyi helyzete az elkövetkező egy évben javulni fog.

Ingyenes informatikai képzések

magyar

Ösztöndíjas nemzetközi informatikai ls kommunikációtechnológiai képzésre lehet pályázni, amelyen a műszaki kurzusokat üzletfejleszési és innovációs ismeretek egészítik ki. A képzés során a diákok két európai nagyvárosban tanulhatnak, illetve résztvehetnek nyári egyetemen és ipari partnerekkel közösen szervezett programban is. Az EU-s állampolgárok számára tandíjmentes közös képzésben, a kelet-közép-európai régióból csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vesz részt, három szakiránnyal.

A Twitter a legújabb őrület a vállalatok életében

magyar

Egy friss felmérés szerint a Twitter felé fordulhatnak a vállalatok. Érdekesség, hogy míg a Twitter népszerűsége növekszik, addig a Facebooké visszaesik az legfrissebb adatok szerint. Ugyanakkor a jelek szerint a marketingesek kezdenek elfordulni a közösségi portáloktól és visszatérnek az e-mail marketinghez.

A hangulat a kisvállalatoknál a legjobb

magyar

A Morgan Stanley IT Expert Survey felmérése szerint az informatikusok általában jó kapcsolatot ápolnak a kollégákkal, ami a munkahelyi hangulathoz hozzájárul. Ezt a kapcsolatot a megkérdezettek több mint fele fontosnak tartja, továbbá azt is, hogy hasonló, vagy jobb képességű kollégával legyen körülvéve. Bár egyes válaszadók szerint az IT szakemberek a szakmai fejlődés lehetősége miatt dolgoznak multinacionális cégnél, de a kisebb cégeknél általában jobb a munkaköri hangulat.

 

A teljes cikk az alábbi oldalon olvasható:

Cimkék: 

ITACA Projekt - tudástranszfer - kompetencia rendszer

magyar

Projekt célok és célkitűzések

Az ITACA elősegíti az informatikai iskolák és vállalatok közötti együttműködést, hogy javítsák a képzési rendszerük minőségét, és hogy a diákok megszerezzék a kellő kompentenciákat és bizonyítványokat, hogy be tudjanak lépni a munka világába.

Subscribe to RSS - IT