informatika

E-learning típusú oktatás a gyárban

magyar

Az e-learning, a jelenlegi magyarországi felfogás szerint az irodai dolgozók képzésének eszköze. Azon cégek, ahol felismerték előnyeit, kizárólag a szolgáltató illetve a pénzügyi szektorban aktívak, egymástól földrajzilag távol lévő telephelyeken illetve irodákban. A távolság, a nagymennyiségű és gyorsan változó oktatási igények kapcsán maximálisan ki tudják használni az e-learning előnyeit. De vajon hogyan teljesít az e-learning rendszer a termelői szektorban? Az alábbi cikkből kiderül.

Az e-learning a jövő útja

magyar

A Multimédia az oktatásban elnevezésű nemzetközi konferenciát idén 19. alkalommal rendezték meg. A konferencia idei témája az internet-alapú távoktatás népszerűsítése volt. Oktatók, kutatók, PhD hallgatók  mutathatták be tapasztalataikat, mondhatták el véleményüket. A nemzetközi tapasztalatok alapján elmondható, hogy még mindig sokan nem tekintik egyenértékűnek az efféle oktatást az egyetemi oktatással, tartózkodnak tőle.

Prezi - példaértékű magyar vállalkozás nemzetközi piacokon

magyar

A látványos és dinamikus magyar internetes prezentációkészítő - a Prezi,melye világszerte több, mint 25 millióan használnak - értéke meghaladhatja a 100 millió dollárt. A cég nem a bevételre koncentrál, hanem az a célja, hogy mindenki a Prezit használja. "Meg lehet törni a Power Point piaci hatalmát" - fűzte hozzá a 36 éves szakember, Somlai-Fischer Ádám. A Prezi összesen 120 embert foglalkoztat Budapesten és Los Angelesben. Szakértői becslések szerint a cég éves árbevétele 20 millió dollár lehet, mely azt bizonyítja, hogyan is lehet egy-egy jó, innovatív ötletre sikeres céget építeni.

Az informatikai felhő a kkv-k életében

magyar

A felhő informatika, a cloud lehetővé teszi, hogy a felhasználók, az informatikai felhőszolgáltatóknál helyezzék el az adataikat, ezeken a távoli adatközpontokban futtassák programjaikat, s ezeket az Interneten keresztül érjék el. A technológiának számtalan előnyös oldala van. Többek között kis költséggel is el lehet kezdeni a használatot, viszonylag olcsó a fenntartása, az üzemeltetési költségeink nagymértékben csökkenhetnek, illetve a fizetett díj a használattal arányos.

A Dell informatika megoldása kkv-k számára

magyar

A Dell legújabb megoldása- melyet kis- és közepes vállalatok számára fejlesztett ki - olyan integrált informatikai megoldáscsomagot nyújt ügyfeleinek, mely az egyszerűség, a rugalmasság szempontjait tartja szem előtt.
A rendszer főbb előnyei:

- Egyszerűbb rendszerek (egyetlen kompakt gépház, akár 86 százalékkal kevesebb kábel)

- Nagyobb hatékonyság

- Értékteremtés (szoftverekkel és szolgáltatásokkal fejleszthető, előre konfigurált, fejlett vállalati megoldások)

Az idősek és technika

magyar

A demográfiai változások miatt a szakemberek gőzerővel keresik azokat a technikai megoldásokat, amelyek könnyebbé teszik az idősek életét. A kilátások nem túl biztatóak: 2060-ban már minden harmadik európai személy 65 évesnél öregebb lesz. Az idősek szeretnék önállóan élni az életüket, ehhez azonban szükség lesz a jövőben különböző koncepciókra, eszközökre és szolgáltatásokra.
A teljes cikkm megtekinthető az alábbi weboldalon:

"Mindennap tanulni valamit"

magyar

A tanárok munkája nem könnyű, felelősségük munkájuk mindennapi területén megjelenik. Jelen cikkünkben Fehér Péter docenst szeretnénk bemutatni, akinek munkásságát nem az öncél és a haszonszerzés jellemzi. A fiatalokért dolgozik. Elhivatottan kutat, oktat az internet és az informatika oktatásbeli használatának hatékonyabb, szélesebb körben való megismertetéséért. Egyaránt szót ért fiatalokkal, kollégákkal, nem szakmabeliekkel. Őszinte, nyílt, elhivatott kutató.

A teljes cikk megtekinthető az alábbi weboldalon:

Subscribe to RSS - informatika