A számítástechnika oktatásának kezdetei Magyarországon

Cimkék: 

A Sántáné-Tóth Edit által írt és szerkesztett dolgozat része a NJSZT Informatika Történeti Fórum (ITF) által kezdeményezett és/vagy támogatott történetírási akcióknak, amelyek a hazai IT-történelem egy-egy területét tárják fel.
E folyamat egyik első fecskéje ez a számítástechnikai oktatás kezdeteiről szóló dolgozat. Az ITF http://sites.google.com/site/tortenlem/ weblapján, a Projektek között való megjelentetés célja az, hogy az érdeklődő szakembereknek lehetőséget adjon annak megvitatására. Az ennek során tökéletesedő anyag publikálására (esetleg más hasonló történeti írásokkal) később próbálunk lehetőségeket találni.
Kérjük mindazokat, akiknek megjegyzése, kiegészítése, ill. bármely észrevétele van az anyaggal kapcsolatban, minél elbb írjanak a santane.edit@gmail.com email-címre. Előre elnézést kérünk azoktól, akik – nem megfelelő ismeretek birtokában – kimaradtak a dolgozat jelen változatából. Az anyaggyűjtésben és az egyes ismertetések elkészítésében sokan segítettek, az összeállítást pedig a jó szándék vezette. A végső cél egy sokoldalúan megvitatott történet előállítása.