multimédia

Snap! Empower

magyar

A tananyagok szerkesztésénél nem csak képekkel, videókkal hanem Flash animációkkal is feldobhatjuk elkészítendő tananyagunkat. A Snap! Empower elsősorban azoknak készült, akik szívesen készítenének könnyen és gyorsan Flash alapú látványos tartalmakat, programozási ismeretek nélkül. A program alapja a fogd és vidd technika, ennek segítségével könnyen használhatjuk saját képeinket, hanganyagainkat. A program segítségével képek, grafikai objektumok, audió illetve gombok illeszthetőek be a projektünkbe. Az elkészült SWF fájlokat könnyedén beilleszthetjük a legtöbb tananyagszerkesztőbe.

Videók az e-learning tananyagokban

magyar

Egy-egy e-learning tananyag elkészítésénél igen fontos szempont a figyelem és az érdeklődés folyamatos fenntartása. Ehhez számos eszköz áll a tananyagfejlesztők rendelkezésére, azonban az egyik legizgalmasabb mozgóképekben megmutatni egy-egy dolog mikéntjét. A következő néhány tippet érdemes megfontolnunk, ha videókkal szeretnénk tananyagunkat színesebbé tenni.

1)      Mutasd, ne mondd!
2)      Ne izgulj a végeredmény miatt!
3)      Használd a Youtube-ot!
4)      Maradj életszerű!

 

Az e-learning a jövő útja

magyar

A Multimédia az oktatásban elnevezésű nemzetközi konferenciát idén 19. alkalommal rendezték meg. A konferencia idei témája az internet-alapú távoktatás népszerűsítése volt. Oktatók, kutatók, PhD hallgatók  mutathatták be tapasztalataikat, mondhatták el véleményüket. A nemzetközi tapasztalatok alapján elmondható, hogy még mindig sokan nem tekintik egyenértékűnek az efféle oktatást az egyetemi oktatással, tartózkodnak tőle.

Subscribe to RSS - multimédia