PLENTIS

A Lisszaboni Egyezmény által kijelölt nyolc kulcskompetencia közül az egyik kompetenciacsokor a vállalkozásismeretekre vonatkozik. Mivel a vállalkozói készség nem egy konkrét kompetencia, mint inkább egy sor készség és képesség, a PLENTIS projekt egy online oktatói platformon, játékosított formában ad teret (sőt, szó szerint területet), ill. nyújt szükséges háttérismereteket, tanárok és diákok számára, hogy a szóban forgó kompetenciákat fejleszthessék.

Új digitális eszközzel gazdagodnak a mezőgazdasági szakközépiskolák tanárai 2016-tól. Az új mezőgazdasági szemléletformáló és oktató játék: az Agropoly. A játékot a Plentis projekt partnerei, köztük a Prompt-H Kft. fejleszti. 

 

Projekt célja: 

A PLENTIS projekt célja hogy játékos formában segítsen a diákoknak a tanulásban, a tanároknak pedig a tanításban. A projektet megvalósító partnerség egy online oktatójáték gyűjteményt kínál a felhasználóknak, melynek központjában a mezőgazdasági vállalkozások állnak. A játékok célja az ehhez a szektorhoz tartozó kompetenciák fejlesztése.