2inno.eu – Do innovation now!

Résztvevő klasztertagok: 

      A projekt célja az, hogy segítse a KKV-k ügyvezető igazgatóit és felső vezetőit felismerni, hogy mennyire fontos az innováció a kis cégek esetében is, és  segítsen az innovációt a napi gyakorlat részévé válni.  18 tapasztalt európai intézmény vesz részt a projektben, és közülük hat aktív partner fogja az eredményeket a saját  országában (Ausztriában, Szlovéniában, Spanyolországban, Olaszországban, Magyarországon és Írországban) bevezetni.
 

   Míg a multinacionális vállalatok megtehetik, hogy szakembereket (K+F osztályon innovációs asszisztenseket, szakértőket) alkalmazzannak, fennáll a veszély, hogy a kis- és középvállalkozások számára az innováció elérhetetlen marad. Ma már nagyon sok elmélet, eszköz, módszer létezik az innovációról, és az innováció menedzsmentről , és ez a tudásanyag mindenki számára könnyen elérhető. Felvetődik azonban a kérdés, hogy miért bizonyul olyan nehéznek a módszerek átültetése a gyakorlatba, különösen a kisvállalkozások esetében ?
A 2inno.eu projekt megoldásként a “DUI - learning by doing, using and interacting mode” (magyarul: cselekedve tanulás, használd és vegyél részt) módszert javasolja.
 
   A kisvállalkozásoknak gyakorlatias szemléletben, néhány hét alatt kell megtanulniuk, hogy hogyan tudnak innovációs projekteket elindítani és sikeresen végig vinni. Testre szabott “Innováció Menedzsment” tréningekkel szeretnénk segíteni a KKV-kat abban, hogy áthidalják az elmélet és a gyakorlati közötti szakadékot, és rátaláljanak a saját “innovációs kultúrájukra”. A mottó: “DO innovation now!” – azaz “Csinálj  az innovációt most!”
 
A 2inno módszertant hat európai intézmény konzorciuma fejleszti, és a munkában 12 támogató partner is  részt vesz. A projekt koordinátora és egyben kezdeményezője az osztrák Hafelekar Ltd.

A projekt időtartama:
2013. október – 2015. szeptember

Partnerek:
Hafelekar Unternehmensberatung Schober GmbH (AT) – http://www.hafelekar.at
Instituto de Formación y Estudios Sociales - Madrid (ES) - http://www.ifes.es
PROMPT-Kft. – Gödöllő (HU) - http://www.prompt.hu
Dun Laoghaire Rathdown Chamber – Co.Dublin (IE)-  http://www.dlrchamber.ie
Camporlecchio Educational Srl – Bergamo (IT)-  http://www.ambergroup.org
Korona plus d.o.o. – Ljubljana (Sl) - http://www.innovation.si