klaszter

"Szakképzési és felnőttképzési projektek az Európai Unióban" - az Innolearn Klaszter szakmai konferenciája

magyar

Az Innolearn Klaszter 2013. szeptember 13-án tartotta "Szakképzési és felnőttképzési projektek az Európai Unióban" címmel az ezévi szakmai konferenciáját. A konferencia apropója a "SME 2.0 - Kis- és középvállalkozások proaktív hálózata" (2011-2013) című, a Leonardo program keretében támogatást nyert, az ITStudy Kft. által megvalósított projekt zárása volt.

Klaszterben a jövő a kis- és közepes vállaltok körében

magyar

Európa-szerte jellemző az állami támogatások elapadása, így a kkv-szektor igyekszik egyre jobban igénybe venni az uniós pályázati forrásokat - nyilatkozta Gunnar Matthiesen, az Európai Bizottság innovációs- és versenyképességi területeivel foglalkozó intézmény képviselője. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara főtitkára a Nemzetközi Klaszternapon tartott sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon az utóbbi időben nem voltak jelentős támogatások a klaszteresedés segítésére.

Nemzetközi együttműködési megállapodás

magyar

Nemzetközi együttműködési megállapodás

Az Innolearn klaszter megállapodást kötött a lengyel „Management Observatory Foundation”-el. Aktívan támogatják a tagok fejlesztését, hogy érvényesülni tudjanak a piacon. Mindkét fél az ICT és eLearning területén tevékenykedik, így kiegészítve egymást segítik a munkát, hogy még hatékonyabban tudjanak működni.

European Cluster Observatory

magyar

Az Európai Klaszter Obszervatórium egy online platform, mely a klaszerekkel és a klaszterpolitikával kapcsolatos információkat és elemzéseket gyűjti össze.
A 2007-ben indult honlap számos új szolgáltatást nyújt, pl. európai klaszter térképet, adatokat és elemzéseket a régiós versenyképességről és a klaszterekről, tanulmányokat olyan jó gyakorlatokról, melyek európai klaszter szervezetek számára beváltak.
Célcsoportok:
      - Politikai döntéshozók európai, nemzeti és regionális szinten

Cimkék: 
Subscribe to RSS - klaszter