videó

Camtasia Studio - videószerkesztő e-learning tananyagokhoz

magyar

Az e-learning tananyagok szerkesztése során számos multimédiás anyaggal tehetjük változatosabbá az átadni kívánt tartalmat, az egyik legelterjedtebb megoldás, ha videókat ágyazunk be, így szemléltetve egy-egy mondanivalót. Érdemes szem előtt tartani, hogy a videóanyagokat is változatosabbá tehetjük, ha egy jól átgondolt, megszerkesztett vázlat mentés készítjük el őket. A videókat, szövegeket egy idősáv segítségével tudjuk egymás után rakni, majd ehhez narrációt, szöveget, zenét is adhatunk.

Videók az e-learning tananyagokban

magyar

Egy e-learning tananyagban sokkal több lehetőség rejlik, mint a hagyományos vagy az elektronikus tankönyvben. Fontos, hogy a tananyag megtanulandó része írásban jelenjen meg, míg a szöveges információk mellett figyelemfelkeltő és szemléltető hatású lehet egy-egy jól megválasztott videó jelenet. Szinte bármilyen tananyagot ki lehet egészíteni videóval, mely oldja a monotonitást, könnyebben feldolgozhatóvá teszi az adott anyagot.

Videók az e-learning tananyagokban

magyar

Egy-egy e-learning tananyag elkészítésénél igen fontos szempont a figyelem és az érdeklődés folyamatos fenntartása. Ehhez számos eszköz áll a tananyagfejlesztők rendelkezésére, azonban az egyik legizgalmasabb mozgóképekben megmutatni egy-egy dolog mikéntjét. A következő néhány tippet érdemes megfontolnunk, ha videókkal szeretnénk tananyagunkat színesebbé tenni.

1)      Mutasd, ne mondd!
2)      Ne izgulj a végeredmény miatt!
3)      Használd a Youtube-ot!
4)      Maradj életszerű!

 

Subscribe to RSS - videó